Notícies

Diumenge  29.10.2006  22:10

CiU aplega més de 14.000 assistents a Badalona, al míting final de campanya

ERC també omple el Palau de la Música de Barcelona

Men?ame
 

CiU i ERC han aprofitat el diumenge per celebrar els mítings finals més multitudinaris, encara que demà hi hagi campanya. Tots dos han omplert, si bé els espais eren de capacitat diferent. A migdia, el Palau de la Música de Barcelona ha resultat petit per a acollir els militants i simpatitzants d'Esquerra que volien escoltar Carod-Rovira i Joan Puigcercós. I a la tarda, CiU ha aconseguit d'aplegar més de 14.000 assistents al Palau Olímpic de Badalona.

A Badalona, un dels missatges que han repetit els oradors de CiU és que, per molt que la victòria sigui clara, pot ser inútil, si el tripartit té opcions de sumar i de tornar a formar govern. Artur Mas, el gran protagonista, ha fet un discurs ple d'optimisme i ha acabat dient: 'Dedicarem els millors anys de la nostra vida a construir la millor Catalunya de la història'. El president Pujol ha citat Francesc Macià i ha demanat el vot a CiU 'per una Catalunya políticament lliure, econòmicament forta, socialment justa i espiritualment gloriosa'. El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recordat que calia acabar la feina per evitar que Mas guanyi les eleccions el dia 1 i les perdi el dia 2. Durant l'acte també hi ha hagut parlaments dels caps de llista de Tarragona, Joan Miquel Nadal, de Lleida, Josep Grau, i de Girona, Eudald Casadesús.

ERC al Palau de la Música

El candidat d'ERC a presidir la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha criticat tant el projecte de CiU com el del PSC, contraposant-los tots dos al projecte 'nacional i integrador' d'Esquerra. Carod també ha tornat a acusar Mas de 'regalar' Catalunya a Madrid. El número dos del partit, Joan Puigcercós, ha definit Carod com la síntesi del catalanisme de Pujol i de Maragall, i ha dit que era el millor candidat per a presidir la Generalitat perquè ha repensat el catalanisme i l'ha ampliat a tots els qui viuen a Catalunya.