Esmorzars amb Joan Laporta

  • Ahir Artur Mas, avui José Montilla

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.10.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sovint s’ha dit del president del Barça que algun dia podria ser candidat a la presidència de la Generalitat. Ahir Laporta va irrompre en la campanya electoral, però no pas com a candidat. Va esmorzar amb Artur Mas davant els mitjans de comunicació. Tant l’un com l’altre van negar que això impliqués un suport explícit del president barcelonista al candidat de CiU. Per evitar equívocs i suspicàcies el FC Barcelona va anunciar que Laporta esmorzaria avui amb José Montilla.Segons que va explicar Artur Mas, Laporta va convidar tots els candidats a la llotja del Camp Nou perquè dimarts poguessin assistir en directe al partit de la Lliga de Campions entre el Barça i el Chelsea. Però que ell, Mas, havia dit a Laporta que, tenint en compte la data, s’estimava més de veure’l des de la seva localitat de soci, i que fou aleshores que Laporta va proposar a Mas de veure’s per xerrar una estona. L’encontre, quan restaven tres dies per a la cita electoral, va aixecar crítiques, sobretot del PSC i del PP. El portaveu del grup parlamentari del PSC, Miquel Iceta, va criticar l’obsessió malaltissa, segons ell, del dirigent convergent de fer-se fotografies. Sigui com sigui, la fotografia d’avui és la de Laporta amb Montilla.

Puigcercós, en favor de les seleccions catalanes

Un dels qui no va donar gaire importància a l’encontre Mas-Laporta va ser Joan Puigcercós, que va recordar que el president del Barça també havia participat en un acte d’ERC a la campanya electoral anterior. El secretari general i segon d’Esquerra per Barcelona va presentar ahir les principals propostes de la formació en matèria d’esports i va reiterar el compromís d’ERC de ‘continuar la tasca feta des de la Secretaria General de l’Esport per tal d’aconseguir el reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes, que és una de les poques coses en què l’estatut ens empara’.

El candidat del PP, Josep Piqué, sí que va criticar Mas i Laporta. Al dirigent de CiU, Artur Mas, li va demanar que no instrumentalitzés les institucions i que deixés de ‘posar les mans’ al FC Barcelona, i a Laporta, li va recordar que, com a president del Barça, representava tots els socis i no podia identificar-se amb una opció política concreta, perquè d’aquesta manera ‘feia mal a Catalunya’.

Manifest de suport a Saura

Ahir es van fer saber les últimes incorporacions al manifest de suport al candidat d’ICV, Joan Saura. Ara ja són més de quatre-centes personalitats, entre les quals hi ha acadèmics (Borja de Riquer, Norbert Bilbeny, Joan Botella), actors (Vicky Peña, Jordi Dauder, Pau Monterde), escriptors (Jordi Coca, Rafael Vallbona, Ignasi Riera), arquitectes (Antoni de Moragas), periodistes (Montserrat Minobis, Pitu Abril), músics (Ismael Serrano, Pere Camps) i economistes (Luis de Sebastián), per esmentar-ne tan sols algunes.

Festa final de CiU

CiU fa avui (a les 18.00) la gran festa de final de campanya al Palau Olímpic de Badalona, amb Artur Mas de protagonista. Durant l’acte hi haurà parlaments dels caps de llista de Tarragona, Joan Miquel Nadal, de Lleida, Josep Grau, i de Girona, Eudald Casadesús. També hi intervindran el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, i el president Jordi Pujol.

Enllaços
Especial de VilaWeb: Eleccions al Parlament de Catalunya 2006.
Enquesta i fòrum de VilaWeb: Com veieu la campanya electoral a la presidència de la Generalitat?.
Web especial de la Generalitat sobre les eleccions de l’1 de novembre.
Bloc de Saül Gordillo: Esmorzar trampa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any