Notícies

Divendres  27.10.2006  13:06

Montilla admet que necessitarà el suport d'algun altre partit, si vol governar

Segons Mas, hi haurà crisi institucional, si CiU no governa

Men?ame
 

Després d'una setmana insistint a dir que volia governar en solitari, José Montilla ha admès avui per primera vegada, en un acte de campanya, que necessitaria el suport d'algun altre partit, si volia governar. Ara diu que vol ser el president d'un govern de majoria socialista, però amb aliances i suports, si fan falta. El candidat del PSC havia sostingut, tots aquests dies passats, que no pensava pas repetir el tripartit ni pactar amb CiU.

Ahir mateix va tornar a llançar crítiques a ERC per manca de cultura de coalició i va deixar clar que no volia governar a 'qualsevol preu'. Digué que no estava disposat a anar al Dragon Khan (al·lusió al tripartit) i que volia governar amb tan poques hipoteques com fos possible.

Ara, Artur Mas ha avisat avui que hi hauria una crisi política 'amb repercussió social', si CiU no governava. Mas ha dit que si el tripartit torna a sumar majoria es formarà un govern encara 'més perjudicial' del que hi havia fins ara. Primer, diu Mas, perquè Iniciativa tindrà més pes (si cal que ens fiem de les enquestes) i segon, perquè el PSC amb Montilla és més dependent de Madrid.

ERC replica Mas i Montilla

El número dos d'ERC, Joan Puigcercós, ha criticat l'actitud de Mas i Montilla perquè tots dos asseguren que volen governar en solitari i es distancien dels republicans. Puigcercós recorda que els pactes seran necessaris i diu que tant CiU com el PSC estan 'obrint ponts' amb ERC.

Puigcercós ha estat especialment crític amb Artur Mas, a qui acusa de fer la 'política del PP' i de tenir un estil molt diferent del de Pujol.