Notícies

Divendres  27.10.2006  06:00

Notes de campanya

Men?ame
 

Artur Mas avisa que hi hauria una crisi política 'amb repercussió social' si CiU no governés.
José Montilla diu que cal aprendre dels errors del tripartit i insisteix que vol governar en solitari.
Joan Puigcercós creu que Esquerra va amunt i que és possible de superar els vint-i-tres diputats actuals.
Josep Piqué compara l'àrea metropolitana amb els suburbis de París.
Joan Saura demana a Montilla que es pronunciï més clarament contra un pacte PSC-CiU.

La campanya ja arriba a la fi i els grans partits es manifesten, i com més va més, sobre els pactes. Les declaracions d'ara poden coincidir amb allò que passarà després de l'1 de novembre o no, però certs missatges es repeteixen amb insistència.

Per exemple, Artur Mas va tornar a desestimar ahir la possibilitat de pactar amb el PSC i es va declarar partidari de governar en solitari amb pactes puntuals amb els altres partits polítics, si no aconseguia la majoria absoluta. Per Mas, la 'sociovergència' sols es podria tenir en compte, si els dos grans partits obtinguessin resultats molt semblants. Això mateix sosté José Montilla, que sols concep un pacte amb CiU en situació d'emergència, si no hi ha cap més sortida.

Tot i aquestes paraules, el candidat d'Iniciativa Joan Saura insisteix a demanar a Montilla que digui amb 'més contundència' que no pactarà amb CiU i que faci possible un nou tripartit.

Prou de 'Dragon Khan'

Montilla es resisteix a pactar amb CiU i a repetir el tripartit 'del passat', segons que proclama cada dia, perquè no es donen les condicions idònies. Ahir va tornar a llançar crítiques a ERC per falta de cultura de coalició i va deixar clar que no volia governar a 'qualsevol preu'. Diu que no està disposat a anar al Dragon Khan (al·lusió al tripartit) i que vol governar amb tan poques hipoteques com sigui possible.

ERC, que no fa gens de cabal dels missatges de Montilla, continua esgrimint l'equidistància.