Notícies

Dijous  26.10.2006  12:40

Mas i Montilla volen governar en solitari

El candidat de CiU i el del PSC s'estimen més possibles governs en minoria i amb pactes puntuals

Men?ame
 

Artur Mas ha desestimat una altra vegada la possibilitat de pactar amb PSC després de les elecions al Parlament de l'1 de novembre i s'ha declarat partidari de governar en solitari amb pactes puntuals amb els altres partits polítics, en el cas que el seu partit no aconseguís la majoria absoluta,. El candidat del PSC, José Montilla, també ha descartat avui un possible pacte post-electoral amb CiU, i ha insistit que no repetiria el tripartit.

Arran de l'enquesta del CIS (que dóna a CiU una victòria electoral àmplia), Mas ha dit que era partidari de fer un govern en solitari, encara que no tingués la majoria absoluta, aprofitant la 'capacitat de pacte i d'interlocució' dels altres partits del Parlament. Seria una fórmula de govern similar a la que fa servir el govern de Zapatero a les corts espanyoles. Mas ha dit que un pacte de govern amb el PSC sols seria possible, si hi hagués empat entre tots dos partits, comen el cas alemany.

Montilla també ha abandonat la idea de pactar amb CiU. Tot i que l'enquesta del CIS indicava que la fórmula del tripartit encara podria sumar una majoria parlamentària, Montilla ha insistit a descartar-la. Sigui com sigui, el candidat del PSC ha dit que tenia les mans lliures per pactar o no pactar.

Més crítiques a ERC

Montilla és reticent a pactar amb CiU però també deixar clar, dia rere dia, que no es donen les condicions per reeditar el tripartit 'del passat'. Avui el candidat del PSC ha tornat a llançar crítiques a ERC per la falta de cultura de coalició i ha deixat clar que no vol governar a 'qualsevol preu'. Montilla diu que no està disposat a anar al 'Dragon Khan', en referència al tripartit.