Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  28.10.2006  06:00

L'escriptor Joanot Martorell i l'urbanisme de la Marina Alta

Un pla preveu envoltar de cases les restes d'una alqueria de la família

Men?ame
 

L'Ajuntament de Xaló (Marina Alta), governat pel Bloc i el PSPV, va aprovar el mes de juliol de 2005 un pla urbanístic que afectava la partida de Benibrai, ja consolidada per unes quantes edificacions. Ara, el PAI permetrà que es construeixin cases unifamiliars en parcel·les de mil metres quadrats a la zona que es coneix amb el nom del Camí del Cementiri.

Però un grup de veïns de Xaló contraris a aquest pla urbanístic han constituït una associació que té com a objectiu de preservar el ric patrimoni històric i tradicional. Concretament, en aquesta zona, la família de l'escriptor Joanot Martorell hi tenia possessions. Benibrai va pertànyer als Martorell entre 1385 i 1444 i hom creu que dos corrals i un forn de calç que encara es conserven i construïts durant el segle XV podrien haver pertangut a aquesta família i formarien part d'una alqueria. Amb tot, no hi ha cap estudi arqueològic que verifiqui i documenti exactament on es conserva part d'aquesta alqueria.