Notícies

Dijous  26.10.2006  17:58

Bush autoritza la construcció del mur de separació amb Mèxic

La tanca de separació farà 1.125 quilòmetres, un terç de la frontera

Men?ame
 

El president dels EUA, George Bush, ha signat la llei, aprovada el maig pel Senat, que autoritza la construcció d'un mur de separació de 1.125 quilòmetres entre els Estats Units i Mèxic per a impedir l'entrada d'immigrants. Això suposarà el blindatge d'un terç de la frontera. La mesura és criticada per les autoritats mexicanes, que consideren que no resol el problema i que posa en perill la vida dels que proven de travessar la frontera.

Actualment, el mur de separació entre Mèxic i els Estats Units fa uns cent vint quilòmetres, i cada any es moren centenars de persones que proven de travessar-lo.

Als Estats Units hi ha gairebé dotze milions d'immigrants il·legals. Bush va proposar que alguns d'aquests poguessin obtenir la ciutadania nord-americana si aconseguin una feina. La proposta, que no és ben vista pel Congrés, és polèmica perquè conté una esmena que fa referència a la impossibilitat de legalització d'indocumentats que hagin estat condemnats per un delicte greu o per tres de menors.