La Junta Electoral també prohibeix un acte de SOS Racisme per diumenge

  • Se suma a la prohibició de les dues manifestacions d'avui a Barcelona

VilaWeb
Redacció
26.10.2006 - 17:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat, també, la prohibició d’una batucada convocada per SOS Racisme, diumenge a Barcelona, amb l’objectiu de reivindicar el dret a vot dels immigrants. El tribunal ha ratificat la decisió de la Junta Electoral de Barcelona, que també ha prohibit dues manifestacions d’avui a Barcelona. Una convocada per sindicats d’estudiants i l’altra, pels sindicats dels mossos d’esquadra.Si bé és el departament d’Interior que té competències per a prohibir una manifestació, la llei electoral estableix que en períodes electorals la decisió la pren la Junta Electoral. I aquest organisme ha considerat que les concentracions tenen com a objectiu ‘la captació de sufragis’. El departament d’Interior havia avisat que ‘hauria de garantir el compliment de les decisions judicials davant la possible concentració de persones’.

Desacord i indignació

Un cop coneguda la prohibició, en declaracions a VilaWeb la portaveu de SOS Racisme, Begoña Sánchez, ha manifestat el seu desacord. Sánchez recorda que el dret a vot el recull la carta dels drets humans i considera que s’ha de poder reclamar qualsevol dia de l’any. A més, assegura que l’acte de diumenge no era de cap manera partidista. Segons Sánchez, la concentració s’havia convocat intencionadament en període de campanya ‘per deixar palès que el dia 1 hi haurà gent que no podrà anar a votar’. L’acte de SOS Racisme s’emmarcava en la campanya 1=1.

Pel que fa a la manifestació d’estudiants, convocada a pels Sindicat d’Estudiants de Catalunya i l’AJEC, aquesta ha acabat sent una concentració a la plaça Universitat. Els estudiants demanen un ensenyament públic de qualitat. Els sindicats de mossos, en canvi, han desconvocat la manifestació d’aquesta tarda que tenia l’objectiu de demanar millores laborals, però també s’han concentrat per a protestar.

A Girona i Tarragona, cap prohibició

Si a Barcelona els estudiants no s’han pogut manifestar, sí que ho han fet a Girona i a Tarragona, convocats pels mateixos sindicats, ja que en aquests dos casos la Junta Electoral no ho ha prohibit.

Enllaços
Comunicat de SOS Racisme en resposta a la decisió de la Junta Electoral.
El Punt: Prohibeixen una manifestació dels sindicats dels Mossos.
Comunicat de desconvocatòria de la manifestació de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any