Notícies

Dijous  26.10.2006  06:00

Notes de campanya

Men?ame
 

José Montilla diu ara que darà suport al reconeixement de les seleccions esportives catalanes.
Josep-Lluís Carod-Rovira fixa les condicions per a pactar sense 'tancar les portes a ningú'.
Artur Mas diu que CiU continuarà treballant fins a fer impossible que el tripartit sumi majoria.
Josep Piqué demana tolerància zero per a la immigració il·legal.
Joan Saura creu que governar amb CiU seria com 'anar amb la guineu a criar gallines'.

-Promesa nova

Entre les moltes promeses electorals que deixen anar els candidats a la presidència de la Generalitat n'hi ha una, si més no, de ben nova. José Montilla diu ara que abonarà el reconeixement de les seleccions esportives catalanes; que donarà suport a les federacions i als organismes internacionals de l'esport, que són 'els qui tenen la darrera paraula'. Però, fa menys d'un mes, després del partit Catalunya-Euskadi, ell mateix, que no hi va assistir, va dir que hi havia coses més importants i que no era bo de barrejar política i esport.

-Reaccions a l'enquesta del CIS

Tots els partits han reaccionat a l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre la intenció de vot, feta pública ahir. L'enquesta pronostica una àmplia victòria de CiU, que aconseguiria de cinquanta a cinquanta-dos diputats, i deixaria en segon lloc el PSC, amb trenta-nou. ERC n'aconseguiria vint-i-un (dos menys dels que tenia), el PP, tretze o catorze, (en tenia quinze) i Iniciativa, deu o onze (en tenia nou).

L'enquesta atorga la victòria a CiU, però també revela que el tripartit pot constituir una majoria absoluta. Per això Artur Mas ha dit que continuaria treballant fins a fer impossible que el PSC, ERC I ICV puguin governar plegats.

José Montilla ha manifestat que confiava que els resultats de l'1 de novembre fossin millors que no els de les enquestes, però, posant-hi una mica d'humor, s'ha declarat convençut que al final guanyaria, car ha comparat les eleccions a una cursa, en què, encara que hi hagi corredors favorits, al final sempre n'hi ha un que avança per l'esquerra i se situa primer.

-Les condicions de Carod

El candidat d'ERC creu que després de les eleccions s'haurà de pactar, inevitablement, i que la seva formació no tancarà la porta a res, perquè 'no hi ha res escrit'. Això sí, perquè ERC doni suport a CiU o al PSC, proposa un mínim de cinc condicions: aprovar l'Oficina Antifrau per a garantir transparència absoluta en els comptes públics; reclamar que la LOFCA (Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes) permeti a Catalunya de recaptar tots els impostos; defensar que la Generalitat pugui convocar referèndums; donar suport a les PIME i no retrocedir gens en les polítiques socials impulsades durant l'última legislatura.

Per Iniciativa, el candidat Joan Saura ha fet una lectura positiva de l'enquesta, tant perquè dóna més escons que ara a la seva formació com perquè permet un nou tripartit.

El portaveu del PP, Daniel Sirera, ha dit que l'enquesta fa veure que després de les eleccions, caldran pactes.

Men?ame