Notes de campanya

VilaWeb
Redacció
25.10.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Montilla no vol repetir el ‘tripartit del passat’ i diu que la ‘sociovergència’ únicament és vàlida en situacions d’emergència.

Joan Puigcercós recorda a Montilla que ERC no és una crossa i que el PSC no podrà governar sol.
Joan Saura es nega a formar govern sense Esquerra.
Artur Mas creu que Montilla es desinfla i que Zapatero actua de candidat del PSC.
Josep Piqué aposta per la policia de proximitat.
Equilibris post-electorals

Els possibles pactes post-electorals van centrar, ahir, els discursos dels candidats a la Generalitat. Va obrir el foc José Montilla amb unes declaracions força reveladores. Ell, per qui les coses han canviat molt des del 2003, no és partidari de repetir el ‘tripartit del passat’. Segons Montilla, el govern de Maragall va posar les bases del canvi, però ara les prioritats són unes altres. A sobre, troba que la imatge de Catalunya s’ha deteriorat i que el govern ha comès ‘errors gratuïts’ per culpa de partits i persones sense experiència ni cultura de govern (al·lusió meridiana a Esquerra).

Aquestes declaracions van provocar la rèplica, gairebé immediata, dels socis (o ex-socis) del tripartit. El republicà Joan Puigcercós va recordar a Montilla que encara havia de menjar moltes sopes per arribar al model Zapatero, val a dir, per poder governar en solitari, amb pactes externs. Puigcercós també va dir que ERC no era una crossa, i que es proposava d’arribar al govern. Per Iniciativa, el candidat Joan Saura també va fer un toc d’alerta a Montilla negant-se a governar amb el PSC tot sol, és a dir, sense ERC, perquè seria ‘amputar la majoria social’.

Mas ataca Montilla

A banda el debat sobre les possibles aliances, el candidat de CiU no estalvia crítiques al seu principal contrincant. Artur Mas creu que ‘la candidatura de Montilla es desinfla cada dia que passa’, que no transmet gens de convenciment i que per això ve Zapatero a fer els mítings de campanya. El president espanyol que ahir ja va participar en un míting amb els socialistes catalans, hi tornarà dissabte.

I qui també ve de Madrid a fer campanya és el secretari general del PP, Ángel Acebes. Aquest també diu, curiosament, que Montilla es desinfla. Però també ho diu d’Artur Mas, al costat del candidat del PP, que creix en solvència i credibilitat.

Enllaços
Especial de VilaWeb: Eleccions al Parlament de Catalunya 2006.
Enquesta de VilaWeb: Com veieu la campanya electoral a la presidència de la Generalitat?.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any