Montilla descarta reeditar ‘el tripartit del passat’

  • Els republicans li recorden que no podrà governar sol · Saura rebutja entrar en un govern sense Esquerra

VilaWeb
Redacció
24.10.2006 - 14:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Montilla ha provat de distanciar-se avui del tripartit que va néixer arran del Pacte del Tinell. Montilla, en efecte, no és gens partidari de repetir el tripartit, sobretot a la vista dels ‘errors gratuïts’ que va cometre Esquerra. A més, Montilla ha reiterat que un pacte amb CiU només fóra una possibilitat reservada a ‘situacions d’emergència’. Per tot plegat, el republicà Joan Puigcercós li ha recordat que no podrà governar en minoria.Segons Montilla, el govern de Maragall va posar les bases del canvi, però ara les prioritats son unes altres. Segons ell, ‘les coses no han anat pas malament’ en aquesta legislatura, però la imatge de Catalunya s’ha deteriorat. Montilla també ha reconegut que el govern ha comès ‘errors gratuïts’ per culpa de partits i persones sense experiència ni cultura de govern (una al·lusió inequívoca a Esquerra).

És per això que el dirigent d’ERC, Joan Puigcercós ha replicat aquestes paraules i ha recordat a Montilla que ‘encara ha de menjar moltes sopes per a arribar al model Zapatero’, és a dir, governar en solitari amb pactes externs. Puigcercós també ha dit que ERC ‘no és una crossa’ i que el seu objectiu és estar al govern.

Saura reclama la presència d’ERC al govern

Les paraules de Montilla també han tingut repercussió dins les files d’Iniciativa. El candidat Joan Saura ha rebutjat la possibilitat de governar només amb el PSC, és a dir, sense ERC, perquè considera que això seria ‘amputar la majoria social’.

Duran parla de la necessitat de pactar

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, també ha parlat de l’endemà de les eleccions de l’1 de novembre. Per ell el mal que puguin causar les acusacions que s’adrecen els partits durant la campanya es poden oblidar, sobretot si hi ha perspectives d’accés al poder. Això no obstant, en unes declaracions a l’emissora Onda Cero, Duran recomana contenció verbal als candidats. Tant Esquerra Republicana com el PP van avisar la setmana passada a CiU que l’agressiva campanya que duia a terme podia passar-li factura l’endemà de les eleccions, a l’hora de fer pactes.

Enllaços
Especial de VilaWeb: Eleccions al Parlament de Catalunya 2006.
Enquesta de VilaWeb: Com veieu la campanya electoral a la presidència de la Generalitat?
Web especial de la Generalitat de Catalunya sobre el procés electoral.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any