Els treballadors de Ryanair de Girona, Reus i València anuncien més dies de vaga

  • Comissions Obreres acusa l'empresa d'amenaçar amb acomiadaments

VilaWeb
Redacció
23.10.2006 - 19:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El sindicat Comissions Obreres ha anunciat que hi haurà vaga cada dilluns, des del 6 de novembre fins a Nadal, als aeroports on opera Ryanair, és a dir, a Girona, Reus i València, si la companyia no s’avé a negociar. L’aturada d’avui, de vint-i-quatre hores, ha provocat problemes perquè els passatgers no han pogut facturar l’equipatge. El personal de terra de Ryanair es queixa de les condicions laborals de l’aerolínia irlandes.L’aeroport més afectat ha estat el de Girona, on Ryanair hi té més volum de negoci. Durant tot el matí hi ha hagut problemes però a la tarda s’ha reprès la normalitat, ja que els treballadors han decidit no secundar la vaga. Segons Comissions Obreres, l’empresa ha amenaçat d’acomiadar-los si ho feien. Ryanair, en canvi, acusa el sindicat de coaccionar els treballadors perquè facin vaga.

Incompliment del conveni laboral

Comissions manté la vaga d’avui perquè Ryanair es nega a aplicar el conveni del sector del 2005. Concretament, reclama algunes millores de la jornada laboral, els descansos deguts, seguretat a les pistes i reconeixement de la representació sindical.

Divendres hi havia una reunió entre els treballadors i la companyia, sota la mitjanceria de la Generalitat, però Ryanair no va assistir-hi perquè no tenia res a negociar.

Comissions Obreres va qualificar de prepotent l’actitud de Ryanair i va demanar al govern català que li retirés les ajudes públiques. De totes maneres, la vaga d’avui no té el suport de la UGT.

Enllaços
Informació de Ryanair sobre la vaga d’avui.
Comunicat de Comissions Obreres en relació amb la vaga dels treballadors de terra de Ryanair.
Europa Press: Els treballadors de Ryanair fan avui una vaga de vint-i-quatre hores.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any