Notícies

Dilluns  23.10.2006  19:06

Els treballadors de Ryanair de Girona, Reus i València anuncien més dies de vaga

Comissions Obreres acusa l'empresa d'amenaçar amb acomiadaments

Men?ame
 

El sindicat Comissions Obreres ha anunciat que hi haurà vaga cada dilluns, des del 6 de novembre fins a Nadal, als aeroports on opera Ryanair, és a dir, a Girona, Reus i València, si la companyia no s'avé a negociar. L'aturada d'avui, de vint-i-quatre hores, ha provocat problemes perquè els passatgers no han pogut facturar l'equipatge. El personal de terra de Ryanair es queixa de les condicions laborals de l'aerolínia irlandes.

L'aeroport més afectat ha estat el de Girona, on Ryanair hi té més volum de negoci. Durant tot el matí hi ha hagut problemes però a la tarda s'ha reprès la normalitat, ja que els treballadors han decidit no secundar la vaga. Segons Comissions Obreres, l'empresa ha amenaçat d'acomiadar-los si ho feien. Ryanair, en canvi, acusa el sindicat de coaccionar els treballadors perquè facin vaga.

Incompliment del conveni laboral

Comissions manté la vaga d'avui perquè Ryanair es nega a aplicar el conveni del sector del 2005. Concretament, reclama algunes millores de la jornada laboral, els descansos deguts, seguretat a les pistes i reconeixement de la representació sindical.

Divendres hi havia una reunió entre els treballadors i la companyia, sota la mitjanceria de la Generalitat, però Ryanair no va assistir-hi perquè no tenia res a negociar.

Comissions Obreres va qualificar de prepotent l'actitud de Ryanair i va demanar al govern català que li retirés les ajudes públiques. De totes maneres, la vaga d'avui no té el suport de la UGT.