Zapatero dóna via lliure a Montilla per pactar la governabilitat

  • La majoria de partits fan els mítings de la jornada al vespre

VilaWeb
Redacció
21.10.2006 - 18:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha entrat avui al matí a la campanya electoral. Al míting del PSC a Lleida, en què el candidat a la Generalitat, José Montilla, ha demanat un vot socialista massiu l’1-N per governar sense hipoteques ni pactes ‘que lliguin de mans i peus’, Zapatero ha definit Montilla com un home ‘de paraula, que no ha d’anar a cal notari’. I, per si no s’obté el vot massiu demanat per Montilla, ha obert la porta al candidat socialista perquè faci futurs pactes per a la governabilitat de Catalunya.Al míting, hi ha assistit per sorpresa el president de la Generalitat sortint, Pasqual Maragall.

Zapatero també ha aprofitat el míting al Pavelló Municipal de Magraners, davant de 1.200 persones, per carregar contra Artur Mas, a qui considera un ‘enxufat’ de la política, per la seva proposta d’establir un carnet de punts per als immigrants.

El candidat de CiU, justament, ha respost des d’Igualada que si Zapatero permet a Montilla de repetir el tripartit, com ha dit avui a Lleida en deixar-li obertes ‘totes les possibilitats de pacte’, pot representar ‘un suïcidi polític’ per al president espanyol, perquè ‘és el que més convé al PP’. Mas ha agraït també a Zapatero que ‘quan vol parlar i pactar amb Catalunya truqui a CiU’, en referència a l’acord pel nou estatut català.

Excepte el PSC, que ha fet el míting central al migdia, la resta de formacions han concentrat els actes electorals de la jornada al vespre: els líders de CiU seran avui a Mollerussa (20.00); Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós (ERC) faran un míting a l’auditori de Girona (20.00); Josep Piqué (PP) parlarà a Tarragona (20.00), i ICV, amb Joan Saura al capdavant, ha programat un acte a Barcelona (17.45).

Enllaços
Especial de VilaWeb: Eleccions al Parlament de Catalunya 2006.
Notícia relacionada: El debat a TV3 no aclareix quines aliances postelectorals faran els partits.
Europa Press: La boira impedeix que Zapatero arribi a Lleida amb helicòpter.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any