Notícies

Dimecres  18.10.2006  06:00

Un començament de campanya apassionant i crispat

Men?ame
 

El pacte notarial de CiU de refús del PP, el DVD Confidencial CAT fet a les ordres de David Madí, l'entrevista inacabada de l'economista Xavier Sala i Martín amb José Montilla a La Vanguardia, i la votació, a Madrid, dels pressupostos generals de l'estat han marcat les últimes hores de la campanya electoral. Els lectors de VilaWeb opinen, la majoria, que la campanya que porta a la presidència de la Generalitat és 'apassionant' i 'crispada'.

La música de fons més habitual és la de les picabaralles entre CiU i el PSC. Mentrestant, ERC s'allunya de tots dos a la recerca de la ja famosa equidistància. Piqué i Saura tenen, de moment, menys protagonisme. Artur Mas deia ahir que dubtava de la capacitat de José Montilla de ser president de la Generalitat, si no era capaç d'aguantar una entrevista difícil, i que veia el candidat socialista amb massa nervis. I Montilla replicava dient que CiU havia retirat l'esmena de la totalitat dels pressupostos per no fer el mateix vot del PP. Segons Montilla, no hi ha hagut cap pacte entre CiU i el PSOE, contràriament a allò que assegura la federació, i el suport als pressupostos ha estat sense res en canvi.

La qüestió dels pressupostos va arribar fins a la Seu d'Urgell, on ahir Josep-Lluís Carod-Rovira va fer el míting central. El dirigent republicà va acusar el PSC i CiU d'actuar d'esquena a Catalunya perquè cap dels dos grups no ha rebatut els comptes de l'estat que, segons ERC, no respecten la inversió prevista per l'estatut. En mots de Carod, uns i altres 'ens l'han tornada a jugar, en canvi de res'.

El DVD encara cueja

Sobre la polèmica del DVD, el responsable de campanya de CiU, David Madí, ha demanat la dimissió del director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Joan Majó, perquè considera que ha actuat amb sectarisme i que no tracta tots els partits igualment.