Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  12.10.2006  06:00

Jaume Subirana deixa la Institució de les Lletres Catalanes

Se'n va a una universitat canadenca a final de novembre, coincidint amb el canvi de govern

Men?ame
 

El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Jaume Subirana, ha anunciat a la Junta de Govern de l'entitat que deixaria el càrrec a final de novembre. L'escriptor se'n va a la University of British Columbia (UBC) de Vancouver (Canadà) a donar-hi classes. Subirana va assumir la direcció de la Institució el setembre del 2004, a l'època de la consellera Caterina Mieras.

Durant aquests dos anys de gestió Jaume Subirana ha impulsat la Institució de les Lletres Catalanes, dedicada a donar suport i difondre els autors en llengua catalana, amb un pressupost doblat i doblant els ajuts. De les activitats i projectes que ha programat, se'n destaquen l'extensió de l'Any del Llibre i la Lectura fora de Barcelona i a tot Catalunya durant el 2005, i els col·loquis, conferències i debats sota el lema '1906 lletres', programats per a commemorar el centenari d'algunes obres de la literatura catalana moderna especialment significatives.

En l'àmbit d'internet ha tirat endavant l'exposició 'Llegim' i la pàgina inaugurada fa poc, 800 anys de literatura catalana, coincidint amb la presentació del programa de la cultura catalana a Frankfurt 2007, en què la Institució també participa.

Subirana ha tingut de primer degà de la Institució Josep M. Benet i Jornet, que fa pocs mesos va passar el relleu a Josep M. Castellet.