Contradiccions en els motius per a suspendre la reunió de ministres d’Habitatge

  • Madrid al·lega raons de seguretat, la Generalitat, la campanya electoral, i l'alcalde de Barcelona critica la suspensió

VilaWeb
Redacció
10.10.2006 - 19:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Ministeri de l’Habitatge espanyol ha ajornat ‘sine die’ la reunió de ministres europeus d’Habitatge que havia de començar diumenge a Barcelona. Segons el govern espanyol, la suspensió s’ha fet per raons de seguretat i a conseqüència de la recomanació feta per la Junta de Seguretat de Catalunya. Però el portaveu del govern, Joaquim Nadal, ha dit que la suspensió havia estat recomanada perquè la reunió coincidia amb la campanya electoral.La suspensió, l’ha anunciada avui el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, perquè ahir al vespre responsables de la delegació del govern espanyol a Catalunya, del Departament d’Interior i de l’Ajuntament de Barcelona van recomanar-li-ho per ‘unanimitat’. Segons Rubalcaba, la reunió s’ha ajornat per ‘raons de seguretat’.

Declaracions contradictòries

Per molt que Rubalcaba hagi adduït raons de seguretat, més tard el portaveu de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha explicat que la reunió no s’havia pas suspès per raons de seguretat, sinó per no fer-la coincidir amb l’estrena de la campanya electoral, i que la suspenió no li semblava pas una mala decisió. Per la consellera d’Interior, Montserrat Tura, que ha declarat que la seguretat era garantida, calia reflexionar sobre si era positiu o no ho era de fer coincidir la reunió amb l’estrena de la cursa electoral.

Alhora, fonts del Departament d’Interior i de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya sostenien que no era ni ‘políticament ni mediàticament’ el millor moment per a fer la reunió, perquè l’obertura de la campanya electoral podia atribuir a les mobilitzacions ciutadanes un ressò mediàtic inhabitual.

L’ajuntament, contrari a la suspensió

Per si no hi havia prou confusió entre els motius de la Generalitat i els del govern espanyol, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s’ha manifestat rotundament contrari a la suspensió de la cimera ministerial. En una declaració institucional feta a la tarda, Hereu ha recordat que Barcelona tenia prou experiència i solvència per a acollir esdeveniments d’aquesta mena, i que no veia cap raó per a suspendre la reunió.

Els socis de govern municipal, Jordi Portabella (ERC) i Imma Mayol (ICV) li fan costat perquè també creuen que no hi ha motius per a anul·lar la reunió ministerial.

Indignació popular

Per l’Assemblea Popular de Barcelona per un Habitatge Digne, la suspensió de la reunió de ministres respon a motius electorals. Segons la portaveu Ada Colau, com que els partits no tenen prospostes per a aquest problema, s’han estimat més de defugir-lo.

L’Assemblea s’ha concentrat avui a les dependències del Síndic de Greuges per reclamar habitatges dignes per a tothom, i manté una concentració pacífica que es farà dilluns.

Enllaços
Comunicat de l’Assemblea Popular de l’Habitatge de Barcelona arran de la suspensió de la reunió.
El Periódico: La policia demana que Barcelona ajorni la cimera europea sobre la vivenda.
Hemeroteca de VilaWeb: Milers de persones es manifesten a Barcelona per exigir l’accés a un habitatge digne (30-9-06).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any