Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  10.10.2006  13:15

L'última entrevista amb Anna Politkòvskaia

Us n'oferim la traducció al català

Men?ame
 

Dijous passat, dos dies abans de ser assassinada, Anna Politkòvskaia va participar en el programa 'L'Hora de la Premsa' de Ràdio Svoboda, on fou entrevistada per Elena Rikovstsieva sobre un article de Iulia Latinina referent a Ramzan Kadirov, l'home de Putin a Txetxènia. En l'entrevista, que us oferim traduïda al català, Politkòvskaia acusava Kadírov de tortures a Txetxènia. No ha estat fins ara que Putin ha dit que n'investigaria la mort.

El president rus no va parlar fins ahir de l'assassinat dissabte de la periodista més crítica amb la seva política. Putin va dir que faria tot el que calgués per a trobar l'assassí de Politkòvska. Tot i que des del mateix dissabte hi va haver exigències per part de nombroses institucions de tot el món perquè el Kremlin es comprometés a detenir immediatament el responsable de la mort de la periodista, no ha estat fins que George Bush l'ha trucat que ha parlat del crim i ha accedit a investigar-lo.

Avui s'ha fet l'enterrament de Politkòvskaia a Moscou, on han assistit milers de persones.


Les últimes paraules en públic

Anna Politkòvskaia va participar en el programa de Ràdio Svoboda el dia de l'aniversari de Kadírov. Per aquest motiu, comentaven l'article de Iulia Latinina sobre el president txetxè i la situació a Txetxènia. La presentadora en va fer aquesta cita: 'I els drets humans? Doncs per ells, Déu meu, només ens queda plorar...'. Politkòvskaia s'hi va referir així: