Xavier Moret guanya el Premi Sent Soví amb una història sobre el Bulli

VilaWeb
Redacció
09.10.2006 - 18:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor i periodista Xavier Moret (Barcelona, 1952) ha guanyat el IX Premi Sent Soví de literatura gastronòmica amb ‘El millor cuiner del món’, una incursió en la història de Ferran Adrià, del Bulli i de tot allò que l’envolta. Convocat per la Universitat de Barcelona i pel Grup Freixenet, amb la col·laboració del grup editorial RBA, enguany s’hi han presentat una trentena d’obres, la qualitat de les quals ha estat destacada pel jurat.El jurat del premi era format per Rafael Aracil, Narcís Comadira, Oriol Castanys, Carmen Alborch, Carme Casas, Jordi Teixidor de Ventós i Rosa Regàs.

Segons que explica l’editorial, ‘el primer àpat de l’escriptor a ‘El Bulli’ va consistir en una bossa de cornes de porc i una cervesa. Una broma de mal gust? Més aviat, una vella estona de proximitat amb Ferran Adrià que va inaugurar la relació (professional de primer i de complicitat després-) que ha permès a Xavier Moret de donar forma a aquest relat sobre el millor cuiner del món’.

Xavier Moret ha publicat les novel·les ‘Dr. Pearson’ (Columna, 2004), ‘Qui paga, mana’ (Empúries, 1997), ‘Zanzíbar pot esperar’ (Columna, 2002) i ‘L’home que adorava la Janis Joplin’ (Empúries, 2004). Les tres últimes, protagonitzades pel detectiu Max Riera, han estat publicades en espanyol per Salamandra. A més, de ‘Qui paga, mana’, n’hi ha edició en francès, alemany i grec. Durant els estius del 2001 al 2004 va col·laborar amb Ferran Adrià en la publicació d’una sèrie d’articles de cuina per al diari El País.

Enllaços
Xavier Moret al ‘Qui és qui‘.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any