Notícies

Dilluns  09.10.2006  18:50

La revista Lletres Valencianes es queixa de la censura del PP

Pleguen catorze col·laboradors

Men?ame
 

Catorze col·laboradors de la revista Lletres Valencianes, que edita la conselleria de Cultura a través de la Direcció General del Llibre i de les Biblioteques, han abandonat la publicació, molestos per la censura que, segons que denuncien, hi exerceix el PP des des de la primavera d’enguany. Particularment, critiquen que el PP maldi per imposar un nou model lingüístic que respon a la campanya de desprestigi de la llengua impulsada pel govern.

Segons aquests col·laboradors, la revista ha passat per un procés gratuït de revisió de la primavera ençà, concretament des del número 17, i en responsabilitzen el conseller de Cultura i el president Francesc Camps. Els afectats asseguren que els canvis no responen a criteris de correcció, ans formen part de la campanya de desprestigi i d'agressió de la llengua atiada pel PP.

Els afectats fan una crida al món editorial, als escriptors, a les associacions de defensa de la llengua i a la societat civil en general perquè denunciïn aquest nou atac a la llengua i a la cultura al País Valencià.

La revista Lletres Valencianes va néixer per difondre la producció editorial valenciana.