Reivindicació i festa al Camp Nou

  • Maragall i Ibarretxe demanen l'oficialitat de les seleccions · S'hi apleguen 56.354 espectadors

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.10.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pasqual Maragall i Juan José Ibarretxe van demanar l’oficialitat de les seleccions esportives de Catalunya i d’Euskadi a la mitja part del partit d’ahir al Camp Nou, que va aplegar 56.354 espectadors. Maragall va dir: ‘Ja que l’estatut diu que Catalunya és una nació, hem de tenir una selecció nacional’. Els presidents català i basc van dir que confiaven a veure algun dia aquest partit en una competició internacional, com ara un mundial.Els jugadors van sortir al camp amb una pancarta al·lusiva al procés de pau del País Basc: ‘Junts per la pau’. Però els jugadors bascos també van desplegar una pancarta pròpia en què demanaven el reconeixement de la selecció d’Euskadi.

La vigília d’aquesta cita esportiva ja va servir perquè, de primer els jugadors bascos (en un un manifest que van subscriure tots) i després els catalans reivindiquessin el reconeixement internacional de les seleccions esportives pròpies.

El partit

En termes esportius, la selecció d’Euskadi va dominar el marcador la major part del partit: el primer gol, van fer-lo els bascos al minut 19 de la primera meitat. Al minut 18 de la segona van ampliar l’avantatge amb un altre gol, però Verdú i Luque van aconseguir d’empatar el partit.

Samarretes fora

Una bona part dels assistents al partit van secundar la proposta de la plataforma Pel Dret de Decidir i es van treure la samarreta al principi de la segona part del partit, quan els jugadors sortiren al camp. La idea era de donar suport a l’anunci i a la campanya pel reconeixement de les seleccions catalanes. Recordem que un jutjat de Barcelona va prohibir l’emissió de l’anunci per TV3 i Td8, perquè l’anunci, va argüir, anava adreçat, principalment, als menors i hi havia raons d’urgència que n’aconsellaven la prohibició, perquè podia fomentar la discriminació entre menors i causar ‘danys i perjudicis de difícil restauració’.

Enllaços
Anunci de la campanya pro seleccions esportives catalanes.
Diari de l’Escola: Catalunya-Euskadi: més que un partit de futbol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any