Maragall i Ibarretxe reclamen l’oficialitat de les seleccions

  • El Catalunya-Euskadi aplega 56.354 espectadors al Camp Nou · El resultat final ha estat d'empat a dos

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.10.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pasqual Maragall i Juan José Ibarretxe han demanat l’oficialitat de les seleccions esportives de Catalunya i d’Euskadi en la mitja part del partit d’avui al Camp Nou, que ha aplegat 56.354 espectadors. Maragall ha dit que ‘ja que l’estatut diu que Catalunya és una nació, hem de tenir una selecció nacional’. Els presidents català i basc han dit que confiaven a veure algun dia aquest partit en una competició internacional, com ara un mundial.La vigília d’aquesta cita esportiva ja va servir perquè els jugadors bascos, primer, mitjançant una manifest que van subscriure tots ells, i els catalans, després, reivindiquessin el reconeixement internacional de les respectives seleccions esportives.

Els jugadors catalans, juntament amb l’equip tècnic i representants de la Plataforma pro seleccions esportives catalanes van desplegar la pancarta amb el lema ‘Una nació, una selecció’.

El partit

Pel que fa a l’aspecte esportiu, la selecció d’Euskadi ha dominat en el marcador la major part del partit: el primer gol l’han fet els bascos al minut 19 de la primera meitat. En el 18 de la segona han ampliat l’avantatge amb un altre gol, però Verdú i Luque han empatat el partit.

Samarretes fora

Bona part dels assitents al partit han participat en la iniciativa de la plataforma ‘Pel Dret de Decidir’ i s’han tret la samarreta a la segona part del partit, just abans que els jugadors sortissin al camp. D’aquesta manera han expressat el suport a l’l’anunci i a la campanya pel reconeixement de les seleccions catalanes. Un jutjat de Barcelona va prohibir l’emissió de l’anunci per TV3 i Td8, perquè entén que l’anunci va adreçat, principalment, als menors i que hi havia raons d’urgència que n’aconsellaven la prohibició, perquè podria fomentar la discriminació entre menors i provocar ‘danys i perjudicis de difícil restauració’.

Enllaços
Diari de l’Escola: Catalunya-Euskadi: més que un partit de futbol.
Anunci de la campanya pro seleccions esportives catalanes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any