Més d’un centenar de blocaires pengen l’anunci pro seleccions

  • Montilla i Saura el critiquen

VilaWeb
Redacció
07.10.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de la suspensió judicial de l’emissió de l’anunci de la Plataforma proSeleccions Esportives Catalanes, la blocosfera del país ha reaccionat i ja hi ha més d’un centenar de blocs que l’han penjat com a mostra de protesta i per assegurar-ne la difusió. Mentrestant, José Montilla i Joan Saura han criticat l’espot. El candidat del PSC ha dit que era contrari a ‘utilitzar menors en qüestions de confrontació’, i el d’Iniciativa ha dit que no li agradava gens.Per més que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) hagués autoritzat l’anunci, una jutgessa va acceptar ahir la demanda presentada per Ciutadans de Catalunya. La magistrada entén que l’anunci va adreçat, principalment, als menors i que hi ha raons d’urgència que n’aconsellen la prohibició, perquè pot fomentar la discriminació entre menors i provocar ‘danys i perjudicis de difícil restauració’.

Una volta aprovada aquesta mesura cautelar, la jutgessa ha convocat les parts implicades, és a dir, la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes i Ciutadans de Catalunya, a una compareixença pública, dilluns, dia 9, a la una del migdia.

Aquesta decisió judicial ha arribat just abans del partit Catalunya-Euskadi (diumenge, a les 18.30, al Camp Nou).

La Plataforma recorda que el PP també ha fet sortir nens

L’entitat que ha promogut l’anunci diu en un comunicat que respecta la decisió judicial, però que defensa la llibertat d’expressió. I no s’està de recordar que l’any passat el PP va fer sortir nens en un anunci que defensava la constitució espanyola, en ocasió del vint-i-setè aniversari de la carta magna (foto inferior).

TVC ha emès un comunicat dient que retirava l’anunci en qüestió perquè s’hi veia obligada, per més que el considerava ‘adequat’, i ha recordat que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya havia deixat via lliure a l’emissió de l’anunci.

Aquest anunci forma part de la campanya ‘Una nació, una selecció’ i presenta un nen que vol jugar a futbol, però que un altre, vestit de vermell, l’en priva. Això va irritar el Partit Popular i Ciutadans de Catalunya, que consideren que fomenta l’exclusió, i van demanar al CAC que en prohibís l’emissió a Televisió de Catalunya, però aquest en va abonar l’emissió.

Enllaços
Anunci prohibit.
Comunicat de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes.
Bloc Saül Gordillo: Cap jutge no aturarà el vídeo a la blocosfera.
Diari de l’Escola: Catalunya-Euskadi: més que un partit de futbol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any