La Plataforma pro Seleccions, perplexa per la retirada de l’anunci televisiu

  • Un jutge l'ha prohibit perquè el considera discriminatori· El PP va fer servir nens per defensar la constitució espanyola

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.10.2006 - 17:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Televisió de Catalunya s’ha vist obligada a retirar l’anunci de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes perquè un jutge de Barcelona n’ha ordenat la suspensió immediata. El jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona ha considerat que l’espot podia fomentar la discriminació entre menors i causar ‘danys i perjudicis de difícil restauració’. El jutge ha admès la demanda de Ciutadans de Catalunya que el CAC havia desestimat.El magistrat entén que l’espot s’adreça principalment als menors i que, per tant, hi ha raons d’urgència que n’aconsellen la prohibició.

Una volta aprovada aquesta mesura cautelar, el jutge ha convocat les parts implicades, és a dir, la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes i Ciutadans de Catalunya, a una compareixença pública, dilluns, dia 9, a la una del migdia.

Aquesta decisió judicial s’adopta quan falten dos dies per al partit Catalunya-Euskadi (diumenge, a les 18.30, al Camp Nou).

Perplexitat de la Plataforma

L’entitat que ha promogut l’anunci s’ha confessat perplexa per la decisió judicial. Però, bo i defensant la llibertat d’expressió, ha recordat que l’any passat el PP va fer sortir nens en un anunci que defensava la constitució espanyola, en ocasió del vint-i-setè aniversari de la carta magna (foto inferior).

TVC ha emès un comunicat dient que retirava l’anunci en qüestió perquè s’hi veia obligada, per més que el considerava ‘adequat’, i ha recordat que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya havia deixat via lliure a l’emissió de l’anunci.

Aquest anunci forma part de la campanya ‘Una nació, una selecció’ i presenta un nen que vol jugar a futbol, però que un altre, vestit de vermell, l’en priva. Això va irritar el Partit Popular i Ciutadans de Catalunya, que consideren que fomenta l’exclusió, i van demanar al CAC que en prohibís l’emissió a Televisió de Catalunya. Però el Consell de l’Audiovisual en va abonar l’emissió.

Enllaços
Comunicat de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes.
Vídeo del nou espot de la Plataforma pro Seleccions Catalanes.
Campanya ‘Una nació, una selecció’.
Notícia relacionada: El CAC deixa via lliure a l’anunci pro seleccions catalanes.
Avui: El PP també usa nens.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any