Un home de Planeta dirigirà el nou Grup 62

  • José Manuel Lara confirma a VilaWeb que serà Xavier Mallafrè

VilaWeb
Redacció
03.10.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Manuel Lara, president del Grup Planeta, ha confirmat a VilaWeb que Xavier Mallafrè, un home de Planeta, ja exerceix de director general en funcions del nou Grup 62, a l’espera que es constitueixi un nou consell d’administració que l’haurà de nomenar oficialment. Segons Lara, el nou consell d’administració es constituirà quan els òrgans de defensa de la competència deixin via lliure a l’operació del Grup 62.Lara també ha dit que, al consell, hi tindrien un pes important els membres independents, que arribaran a ser quatre.

Xavier Mallafrè, que ha ocupat el càrrec de director de l’Área Internacional de Planeta Corporación, també ha estat director de control de gestió de la Divisió Editorial Llibreries del Grup Planeta.

Impuls al premi Ramon Llull

Aquestes declaracions a VilaWeb s’esdevingueren ahir en una conferència de premsa, en què el cap del govern d’Andorra, Albert Pintat, i Lara van signar un acord de col·laboració per donar un impuls al Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull. Gràcies a l’acord, el premi passarà de 60.000 euros a 90.000, ço que el farà el més ben dotat de les lletres catalanes. El govern d’Andorra hi posarà la totalitat de la suma, i el llibre premiat es traduirà directament a l’espanyol i al francès. El nou premi es decidirà l’1 de febrer de 2007 a Andorra la Vella, car des d’ara la gala del premi es farà sempre al Principat pirinenc.

El govern d’Andorra ja convoca el Premi Carlemany de novel·la amb Columna i Proa, dos segells que formen part del nou Grup 62. L’aposta del govern d’Andorra pel Premi Ramon Llull condicionarà el Carlemany, que prendrà una dimensió més andorrana, tal com ha assegurat Albert Pintat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any