Mas renunciarà a presidir la Generalitat si CiU no guanya les eleccions

  • Montilla elogia Maragall a la V Conferència del PSC

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.09.2006 - 14:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de dues mil persones han acudit avui a l’acte de celebració de la proclamació d’Artur Mas com a candidat que fa CiU avui al pavelló de la Mar Bella. Mas hi ha dit que renunciaria a la presidència de la Generalitat si CiU no guanyava les eleccions i ha demanat als altres partits que aclarissin a qui donarien suport per presidir la Generalitat. També ha dit que el tripartit es reeditaria si els partits implicats assolien prou diputats, però que CiU no pactaria amb el PP.Artur Mas s’ha mostrat segur de que CiU aplicaria l’estatut millor del que ho podrien fer els altres partits, però que, a més, anirien més enllà. A l’acte, hi ha col·laborat l’escriptora Maria de la Pau Janer, que ha presentat el candidat de CiU.

Maragall diu que és bo que l’estatut passi pel Constitucional

José Montilla ha elogiat el president Maragall a la V Conerència del PSC, que es fa avui i demà, ha dit que sense ell el PSC no hauria arribat fins ho ha fet i que seguiria la seva estela. El President, per la seva banda, ha dit que els principals punts de la política catalana ara eren ‘les inversions, la pau a Euskadi i la immigració’. Pel que fa al recurs contra l’estatut al Tribunal Constitucional que ha fet el govern espanyol, Maragall ha dit que era bo que l’estatut passés pel constitucional perquè quedés cap mena de dubte respecte a la seva integritat i validesa.

Carod diu que ell i Puigcercós es complementen

Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós han volgut mostrar la seva unitat i cohesió a la convenció de càrrecs electes d’Esquerra Republicana de Catalunya que s’ha fet a Esparreguera. Carod hi ha destacat que ell i Puigcercós feien pinya tots dos junts i que es complementaven. A més, ha dit que ERC era l’únic referent catalanista i d’esquerres de Catalunya.

Avui també, a Cornellà ICV hi ha fet la seva convenció programàtica, on Joan Saura ha demanat al PSOE i més fermesa amb el PP i ha reclamat a Montilla que plantés cara a la dreta. Per la seva banda, els representants del PP al Principat també s’han reunit avui a Terrassa per tancar el programa electoral.

Enllaços
Socialistes.org: ‘És bo que l´Estatut hagi anat al Constitucional, perquè no quedi cap mena de dubte respecte de la seva integritat i de la seva validesa’.
CiU.info: Maria de la Pau Janer: la meva aposta pel futur president de Catalunya és Artur Mas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any