Prop de 1.500 especialistes en nutrició de tot el món es reuneixen a Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.09.2006 - 11:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mala nutrició, i sobretot l’obesitat infantil, són els dos temes principals que estudiaran des d’avui el miler i mig d’especialistes en nutrició que participen en el Nutrition 2006, el I Congrés Mundial de Nutrició i Salut Pública. Al congrés, hi assisteixen tots els sectors implicats en l’alimentació: científics, organitzacions no governamentals, representants de l’administració, professionals de la salut, de la indústria alimentària…L’obesitat infantil, eix del congrés

Allò que capfica de debò els professionals de la nutrició és l’obesitat infantil. Com diu el comissari europeu de Salut i Protecció dels Consumidors, Markos Kyprianou, és un mal gairebé epidèmic: cada any n’apareixen quatre-cents mil casos nous a la Unió Europea. El 1984 l’obesitat infantil era, als països més rics, del 4,9%, ara ja supera el 16%, i continua creixent. A la UE, ja hi ha catorze milions de nens obesos. Segons els especialistes això té dues causes: una dieta inadequada i manca d’exercici físic.

Mala alimentació a les escoles

Coincidint amb el congrés, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha publicat un estudi sobre els menús de més de nou-centes escoles de l’estat espanyol. La conclusió és la majoria no oferien ni prou varietat alimentària ni en la freqüència adequada. Els primers plats, gairebé sempre d’hidrats de carboni (pasta, arròs…) no inclouen gairebé mai verdura. I encara que n’hi hagi als segons, molts infants ja no se la mengen. L’estudi també explica que els segons plats acostumen a ser de carn, rarament de peix, i encara blanc; de fet, no hi ha ni una ració setmanal de peix blau. I que tampoc no se serveixen ni ous ni la llet que caldria, i que la fruita hi és molt justa.

Un congrés també per als infants

Dimecres es va fer un pre-congrés per a infants que va aplegar uns tres-cents estudiants de primària del Principat a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya. La intenció era d’inculcar-los uns hàbits alimentaris saludables estimulant-los a fer propostes ells mateixos. Al final del congrés van acordar un recull de propostes que s’enviarà a l’Organització Mundial de la Salut i al Fons de la ONU per la Infància (UNICEF).

Enllaços
Pàgina del congrés Nutrition 2006.
Estudi de l’OCU sobre els menús escolars (pdf).
Més informació a VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any