50 Anys de l’Aplec de la Creu de Can Cartró

VilaWeb
Redacció
28.09.2006 - 12:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana se celebrarà l’Aplec de Can Cartró. Aquest aplec es fa en un collet entre els termes municipals de Sant Boi, Sant Climent, Torrelles i Santa Coloma de Cervelló, on al seu dia es va col.locar una creu de terme, amb una dedicatòria. Per aquest motiu, hi assisteixen ciutadans d’aquestos municipis en una mostra de bon veïnatge, malgrat les lògiques rivalitats de tota la vida. Aquest edició serà molt especial, ja que es complirà la cinquantena des del 1956.

Organitzades per l’Agrupament Escolta, Antics Escoltes, l’Oreig i el Centre Excursionista de Sant Boi es faran diverses activitats. La primera el divendres 29 a les 20h al centre cívic de Cal Ninyo, al carrer Major 43, on es farà la presentació dels actes del 50è Aniversari, que inclou la presentació d’un DVD commemoratiu. El dia 1 d’octubre començarà l’aplec amb un esmorçar a Can Palòs, la masia rehabilitada a la vall de Santa Bàrbara, a les 9,30h. D’allà es pujarà a Can Cartró. Cap a les 11,15h en Jaume Arnella cantarà un romanço original composat expressament per a l’ocasió. Després de la col.locació de la placa commemorativa de l’aniversari, els assistents podran participar en els cants col.lectius. I més enllà, tothom podrà retornar a casa seva.

En l’àmbit de l’excursionisme a casa nostra, cal esmentar que aquest cap de setmana passat membres del Centre Excursionista de Sant Boi i més gent que el coneixia van pujar a la Pica d’Estats per espargir les cendres d’Agustí Torrents. Tal com va ser el seu desig de romandre entre allò que tant va estimar. El seu record continuarà present en molts dels assistents a l’aplec.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any