Notícies

Dimarts  26.09.2006  12:29

El govern diu que la inversió anunciada per Solbes s'ajusta a la previsió de l'estatut

CiU, ERC i ICV critiquen que els 496 milions addicionals queden lluny de la inversió necessària

Men?ame
 

La inversió en infrastructures anunciada avui pel ministre d'Economia espanyol, Pedro Solbes, no satisfà pas la majoria de partits catalans: CiU, ERC i ICV consideren, en efecte, que els 3.195 milions d'euros d'inversió són lluny dels 3.700 que demanaven. El govern català, en canvi, dóna per bona aquesta xifra. Segons el ministre, la inversió addicional d'enguany, que és de 496 milions, compleix la disposició de l'estatut sobre la matèria.

La disposició addicional tercera de l'estatut diu que la inversió en infrastructures a Catalunya hauria de ser equivalent al 18,8% (el percentatge correspon a la part catalana del PIB espanyol). Segons Solbes, el govern espanyol compleix aquest requisit amb els 496 milions addicionals que ha anunciat, que inclouen la previsió de constituir un fons de rescat de peatges.

Ara, CiU, ERC i ICV consideren que per complir les previsions de l'estatut l'executiu espanyol hauria de fer una inversió addicional d'uns 900 milions. Segons CiU, cal una inversió de 3.744 milions per a complir les previsions de l'estatut, per més que s'avé a negociar una part del rescat de peatges com a percentatge d'inversió addicional. ERC, en canvi, diu que la inversió anunciada per Solbes és molt lluny de les previsions estatutàries.

Prudència a Iniciativa

Ara, el president d'ICV, Joan Saura, ha valorat aquests nombres amb una satisfacció prudent: per ell, la inversió addicional és significativa, però que s'hauria de comprovar si compleix realment les previsions de l'estatut.