Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  06.09.2006  06:00

Sergi Belbel aposta per autors catalans en la seva estrena al davant del Teatre Nacional

Lluís Llach posarà música a un espectacle de teatre visual i de circ

Men?ame
 

Després de vuit anys amb Domènec Reixach al capdavant, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) estrena temporada i nou director artístic: Sergi Belbel. La poca presència d’autors catalans a la programació del TNC era motiu de polèmica al principi de cada temporada. Doncs bé, Belbel canvia de rumb: per primera vegada apareixen al programa Salvador Espriu i Carles Soldevila, amb ‘Primera història d’Esther’ i ‘Valentina’, respectivament.

El tercer autor del país de la nova temporada del TNC és Àngel Guimerà, consagrat i ja representat. Després de 'Terra baixa', 'Maria Rosa', 'La filla del mar' i l'adaptació de 'Mar i cel', algunes de les quals es compten entre les què més públic han aplegat al TNC, el novembre s’hi podrà veure 'En Pólvora', un drama de passions, amb el rerefons social dels conflictes del moviment obrer, dirigit per Belbel mateix.

Lluís Llach i els tranuites

En l'apartat musical, el plat fort serà 'Tranuites Circus', un espectacle de teatre visual i de circ creat per Lluís Danés, amb música en directe de Lluís Llach, que es podrà veure des del gener.

La programació a la sala gran, la inaugurarà, el dia 5 d'octubre, un espectacle de dansa de Suècia a càrrec del Cullberg Ballet, dirigit per Johan Inger. La programació teatral es complementa amb noms com Oscar Wilde, amb 'El ventall de Lady Windermere', Tom Stoppard, amb 'Arcàdia', i Harold Pinter, últim premi Nobel de Literatura, amb 'Tornar a casa'.

Una de les grans apostes del nou director artístic del TNC és el 'teatre per a tots els públics', que arribarà els caps de setmana de la mà de companyies catalanes com Marduix, la Baldufa, Búbulus Dansa, Artristras i Comediants.