Mas diu que no pactarà amb el PP, però no en descarta el suport per a ser investit

  • Castells serà el número dos de la llista del PSC i De Madre, el tres

VilaWeb
Redacció
05.09.2006 - 08:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Artur Mas va avisar ahir el PSOE de les conseqüències que podia tenir que es repetís a Catalunya un govern tripartit. Avui ha volgut evitar qualsevol sospita de pacte post-electoral amb el PP, i ha negat rotundament aquesta possibilitat. Ara, Mas ha dit que CiU no pot controlar què vota finalment cada partit al Parlament. D’altra banda, Josep Lluís Carod-Rovira ha acusat Mas de condicionar una vegada més els interessos de Catalunya a Madrid.Carod ha dit que no pot ser que Artur Mas ‘es queixi a Zapatero’ si es repeteix el tripartit, en referència a l’avís d’ahir del president de la federació.

Castells, número dos de la llista del PSC

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, José Montilla, vol donar ara més protagonisme al sector catalanista del partit després del malestar que els últims dies ha expressat l’entorn més pròxim a Pasqual Maragall. Per això, Montilla ha designat l’actual conseller d’Economia, Antoni Castells, número dos de la llista del PSC per a les eleccions del pròxim 1 de novembre. Així ho avancen avui els diaris Avui i La Vanguardia.

Pasqual Maragall va escriure dijous passat un article on lamentava que el PSOE prioritzés les aliances amb CiU; l’endemà, es va saber que la dona de Maragall, Diana Garrigosa, havia demanat la baixa del partit quan el president va anunciar que no es presentaria a les pròximes eleccions; i diumenge, Ernest Maragall va escriure un extens article en què es queixava de la manca de suport que Pasqual Maragall havia tingut per part del PSC. Enmig de tot plegat, Antoni Castells recordava que el partit, començant per Montilla, assumia el llegat de Maragall.

Enllaços
Avui: Montilla designa Castells com a número dos de la llista del PSC.
La Vanguardia: Castells formará tándem con Montilla.
Notícia relacionada avui a VilaWeb: El PSC confia en el suport dels socis al nou alcalde de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any