Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  08.08.2006  09:10

El Cant de la Sibil·la aspira a convertir-se en patrimoni de la humanitat

El Misteri d'Elx i la Patum de Berga ja tenen aquesta distinció

Men?ame
 

El Cant de la Sibil·la, una de les mostres artístiques més representatives i antigues de l'illa de Mallorca, aspirarà a patrimoni oral i immaterial de la humanitat l'any 2007. Un representant del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional del Consell Insular de Mallorca es trobarà amb un representant d'UNESCO al nostre país a fi i efecte de començar a preparar l'expedient que s'haurà de preparar i presentar abans de novembre de 2007.

L'objectiu és de conservar com a joia del patrimoni oral aquest drama litúrgic i de cant gregorià que es fa a unes quantes esglésies de Mallorca i de l'Alguer durant la nit de Nadal. Els seus orígens es remunten a l'edat mitjana, i l'abast territorial va abastar el Principat i Occitània. A banda de la versió en català, també n'existeixen en provençal, francès i en llatí. El Cant de la Sibil·la és considerat el drama català més antic i es basa en la fi del món basat en l'Apocalipsi.

El Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional es va crear amb aquesta finalitat i està format per experts en la matèria com ara Xavier Carbonell (professor de música del Conservatori Superior de Ciutat de Mallorca), Antoni Perpinyà (expert en recuperació de patrimoni), Gabriel Frontera (director de l'Escola de Música i Dansa de Mallorca), Felip Munar (professor de cultura popular de la UIB) i Josep Rotger (director de la companyia Teatre de Ministrils), entre altres.