Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  01.08.2006  07:40

El conseller d'Infrastructures diu que té la consciència tranquil·la i no pensa dimitir

La seva declaració tanca la comissió d'investigació del metro

Men?ame
 

El conseller d'Infrastructures, José Ramón García Antón, ha acusat l'oposició valenciana de fer un ús polític de l'accident del metro i s'ha negat assumir cap tipus de responsabilitat. De fet el conseller ha dit que té la consciència tranquil·la i que l'irresponsable seria dimitir. García Antón s'ha defensat de les crítiques contra la falta de seguretat al metro dient que la línia 1 és la que ha rebut més inversions.

També aquesta tarda el director tècnic de FGV ha defensat el sistema de frenada puntual de la línia 1 del metro i ha descartat un error mecànic com a causa de l'accident.

Amb aquestes dues explicacions s'han tancat, aquesta tarda, els quatre dies de compareixences a la comissió d'investigació de les Corts Valencianes. El Partit Popular (que va imposar aquest calendari tant escuet) ha quedat satisfet amb les explicacions donades però l'oposició creu que tot plegat ha estat una fal·làcia que no ha permès esclarir les causes de l'accident, que recordem, va fer quaranta-tres morts el 3 de juliol.

El portaveu del PP, Serafín Castellano, ha afirmat que les trenta-dues compareixences han aportat 'molta llum' i han servit per esvair dubtes. En canvi, tant el portaveu del PSPV, Andrés Perelló, com el de EU-Entesa, Joan Antoni Oltra, consideren que la comissió d'investigació ha estat una gran 'fal·làcia'. L'oposició ha criticat l'actitud del govern i la dels responsables de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, a qui acusen d'amagar explicacions per salvar l'empresa.