El Partit Pirata arriba a l’estat espanyol

  • Ja actua a Suècia, als EUA, Alemanya, Àustria, Bèlgica, França i Itàlia

VilaWeb
Redacció
25.07.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Inspirats en el partit pirata suec, el Pirat Partiet, s’han anat constituint partits pirates als EUA, Alemanya, ÀustriaBèlgica, França i Itàlia. Doncs bé, ara també se n’ha format un a l’estat espanyol, el Partit Pirata. El nom del nou partit encara és provisional i es pot votar via internet, per més que, de moment, ja guanya la proposta ‘Partit Pirata’. Tot i amb això, ja té pàgina i fins i tot un wiki obert a la participació de tothom.Al wiki, hi podeu trobar tota mena d’informació sobre el partit, la ideologia i fins i tot les discussions internes dels qui l’han constituït. De moment, ja té més d’un centenar de membres.

Tots els partits pirates volen arribar a formar part de la cambra legislativa dels països respectius per defensar la legalitat de l’intercanvi d’arxius via internet amb els sistemes P2P, la supressió del copyright, de les patents de programari, l’ús del programari lliure per l’administració, el dret de ser anònim a internet, l’accés gratuït a la xarxa, etc. El Partit Pirata de l’estat espanyol demana, a més, la derogació del cànon sobre discs compactes verges i suports digitals. Podeu consultar-ne les demandes.

Cal recordar que el Partit Pirata suec, el primer que es va formar, és vinculat a The Pirate Bay, el cercador de descàrregues d’arxius amb BitTorrent més important de la xarxa, que fa poc va haver de tancar uns quants dies, quan la policia sueca va requisar-ne els servidors (segons algunes informacions, per pressions dels EUA).

Enllaços
Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Internet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any