L’oposició acusa el PP de voler passar pàgina de l’accident del metro aviat per defugir-ne les responsabilitats

VilaWeb
Redacció
14.07.2006 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP ha fet valer la majoria absoluta que té a les Corts Valencianes per a imposar una comissió d’investigació de l’accident del metro, que ja ha fet 43 morts, de tan sols un mes de durada. Els partits de l’oposició, PSPV i Esquerra Unida, demanaven que la investigació es pogués allargar tres mesos, però el Consell s’hi ha negat, perquè ha dit que la petició de l’oposició només responia a la voluntat d’obtenir rèdits electorals del debat.Segons Andreu Perelló, del PSPV, si la comissió solament pot treballar entre el juliol i l’agost, serà més difícil que hi puguin comparèixer experts del país i de l’estranger, perquè són mesos de vacances. Ara, per Serafín Castellano, del PP, no té gens de sentit que la investigació duri més d’un mes i, per tant, cal que comenci a treballar tan aviat com sigui possible per emmudir els ‘intents de difondre sospita i alarma social’.

Mentre Serafín Castellano diu que la comissió citarà les persones que calgui perquè és una investigació que s’ha de fer amb seriositat i rigor, Andreu Perelló recalca que cal arribar fins al final per saber les causes de l’accident, depurar responsabilitats i preparar futures mesures de seguretat. Per Joan Antoni Oltra, no es vetaran propostes de compareixença a la comissió, contràriament a allò que va passar, segons que diu, en el cas de la comissió especial per a l’estudi de la sequera.

43 morts

Avui s’ha sabut que una de les sis persones que encara eren hospitalitzades per causa del sinistre s’ha mort: és una dona de quaranta anys, veïna de Torrent, on s’han mort vint de les víctimes mortals.

Enllaços
Reportatge en vídeo de VILAWEB TV: La línia 1, encara en perill.
Levante: Alcaldes del PP y el PSPV de la Ribera exigen más seguridad en la Línea 1 antes de modernizarla.
Europa Press: Augmenta a 43 els morts en l’accident del metro de València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any