Notícies

Dijous  13.07.2006  10:22

Ja hi ha més de 15.000 dominis .cat després de cinc mesos de funcionament

Men?ame
 

En menys de cinc mesos de funcionament el .cat ha sobrepassat els 15.000 dominis actius, una xifra que, segons la Fundació PuntCat, entitat que gestiona aquest domini, ‘supera àmpliament els objectius fixats i les expectatives més optimistes per a aquest període'. Les promocions fetes en ocasió de la festa de Sant Jordi i de FesInternet han fet créixer d'una manera important el nombre de dominis sol·licitats.

En efecte, des del 24 d'abril s'han aprovat més de 6.000 dominis, d'un total de 6.700 de demanats. A més, durant el període de llançament ('sunrise'), del 13 de febrer al 21 d'abril, se'n van aprovar més de 9.000 dels 11.400 que s'havien demanat. La Fundació ha revisat una per una totes les sol·licituds del domini, que, recordem-ho, han de demostrar alguna relació amb la comunitat lingüística i cultural catalana.

El .cat és, juntament amb el .travel, el domini més important dels anomenats 'Sponsored TLD', dominis restringits a una comunitat determinada. Prenent, per exemple, les estadístiques que proporciona el Google sobre les pàgines que té identificades com a publicades amb domini .cat, ens trobem que la xifra supera les 2.500.000 pàgines, un nombre molt important per a un domini tan jove.