Notícies

Dijous  13.07.2006  13:20

Israel bloca les comunicacions aèries i marítimes amb el Líban

Men?ame
 

Israel ha endurit l'ofensiva miliar al Líban pel segrest de dos soldats del seu exèrcit, fet ahir per l'Hesbol·là: ja hi ha més de trenta morts pels bombardeigs d'Israel contra infrastructures del sud del Líban i l'aeroport internacional de Beirut. Els israelians també bloquen les connexions marítimes amb els ports libanesos. Mentrestant, l'Hesbol·là, que llança desenes de míssils al nord d'Israel, ha fet un mort i tres ferits a Nahariya.

Amb aquest atac venja Israel la mort de vuit soldats del seu exèrcit en les topades d'ahir, a la frontera israelo-libanesa, i el segrest dels dos soldats susdits.

L'atac a l'aeroport internacional de Beirut ha obligat a tancar-lo, perquè les bombes n'han fet malbé dues pistes. Israel considera que l'Hesbol·là, amb la connivència del govern libanès, rep material militar a través de l'aeroport.

Més bombardeigs a Gaza

Però l'exèrcit d'Israel encara té un altre front obert: a la franja de Gaza, envaïda militarment ja fa més de dues setmanes. Des que un grup de milicians palestins va arrestar un soldat israelià han mort desenes de palestins, civils i milicians, i les condicions de vida del milió i mig d'habitants han empitjorat notablement sota els bombardeigs diaris. Avui l'exèrcit israelià ha atacat l'edifici del Ministeri d'Afers Etrangers de Gaza.