Ermengol presenta “RIP” a la Setmana Negra de Gijón

  • També ho ha fet amb “Lápidas negras”

VilaWeb
Redacció
12.07.2006 - 08:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dibuixant Ermengol va presentar aquest dimarts, dia 11, dins dels actes de la XIX Setmana Negra de Gijón, un dels llibres il·lustrat per ell més curiosos, ni que sigui pel seu format.

Es tracta de “RIP”, el llibre presentat en un format fora de l’habitual, ja que té forma de fèretre, combina els dibuixos àcids i divertits de Paco Ermengol i els textos corrossius i irònics de Xavier Macià. Es tracta el tema de la vida i la mort i tot el que l’envolta.

La presetnació va tenir lloca a la llibreria “A quemarropa” i forma part del seguit de presetnacions d’aquest llibre.

Sense anar més lluny, Ermengoil i “RIP” foren un dels convidats de La Massana Còmic, el saló de la historieta d’Andorra, o fa poc es va presentar a Barcelona a la llibreria “Negra y criminal”.

En la mateixa presentació de “RIP” a Gijón, Ermengol va presentar “Lápidas Negras” de José Luís Lombilla, Damián Torrijos, Pedro Emigdio i Jordi Pijoan.

El llibre recull els treballs guardonats en el I Concurs Literari d’Humor Negre, convocat per l’associació cultural Humoràlia i la Universitat de Lleida.

Hi ha quatre relats diferents que parteixen de les diverses realitats en les que viuen els seus autors però que tots tenen un nexe comú, l’humor negre, un humor àcid i corrossiu ple d’humanitat i en el que cada una de les històries constitueix una crítica a la societat que els envolta. “El antropófago sentimental” de José Luis Castro Lombilla, “Las aventuras del beato Andrés” de Damián Torrijos, “Psicofonía para principiantes” de Jordi Pijoan i “En paz descanso. Memorias de un funerario cubano” de Pedro Emigdio Viña són els títols d¹aquestes històries.

Tots dos llibres han estat publicats per Editorial Milenio.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any