El govern investiga l’accident de metro amb un simulacre

  • Camps afirma que no es canviarà el sistema de fre de la línia 1

VilaWeb
Redacció
10.07.2006 - 20:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui a les dotze de la nit, quan s’aturi el servei de metro de la línia 1 de València, es farà un simulacre per mirar d’aclarir les causes de l’accident en què van morir 42 persones. Camps ha assegurat que el govern es comprometia a investigar amb transparència les causes de l’accident, però d’entrada Comissions Obreres, UGT, el Sindicat Independent Ferroviari i el Sindicat Ferroviari no accepten l’error humà com a explicació.Els sindicats consideren que és necessari que s’investiguin a fons les circumstàncies de l’accident, com ara la possibilitat que hi hagués una errada tècnica. El comitè d’empresa ha convocat una concentració de protesta, que es farà demà davant les corts, on els consellers d’Infrastructures i Administracions Públiques compareixeran per donar explicacions.

Francesc Camps s’ha compromès avui amb els sindicats que tenen representació a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a millorar el sistema de seguretat de la línia 1 del metro. Ara, també ha dit que no pensaven canviar el sistema de fre d’aquesta línia, que és més antic, amb el de les línies 3 i 5, que funcionen amb un d’automàtic. Recordem que la línia 1 es va accidentar fa una setmana amb el resultat de quaranta-dos morts.

Per una altra banda, el secretari general del Bloc, Enric Morera, ha demanat a Camps que tanqués immediatament la línia 1 del metro fins que no sigui tan segura com les altres.

Enllaços
Enquesta de VilaWeb: Hi ha responsabilitats polítiques en l’accident del metro de València?.
Comunicat de FGV sobre la situació de la línia 1 del metro.
El País: La policía reconstruye la tragedia de Valencia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any