Notícies

Divendres  07.07.2006  10:29

Els sindicats de FGV no accepten l'error humà com a explicació de l'accident del metro

El PP obstaculitza la formació d'una comissió d'investigació a les corts

Men?ame
 

Els sindicats amb representació a FGV no accepten l'argument de l'error humà com a explicació de l'accident de metro de dilluns, que va causar quaranta-dos morts. Comissions Obreres, UGT i el Sindicat Independent Ferroviari consideren que és necessari que s'investiguin a fons les circumstàncies del sinistre, com ara la possibilitat que hi hagués una errada tècnica. El comitè d'empresa ha convocat per dimarts una concentració de protesta.

Els sindicats es manifestaran davant de les corts, on els consellers d'Infrastructures i Administracions Públiques compareixeran per donar explicacions sobre l'accident. Per una altra banda, continua la polèmica sobre la negativa de Francesc Camps de comparèixer a les corts per donar explicacions de l'accident, i sobre les resistències del PP de constituir una comissió investigadora.

D'entrada, el PP s'oposa a la formació de la comissió, encara que s'hi avindria, si alts càrrecs del govern espanyol del PSOE de principi dels anys noranta donaven explicacions en compareixença institucional.

A banda, el govern valencià tampoc no accepta la proposta del PSPV, que vol que el president Francesc Camps comparegui al ple extraordinari de dimarts per donar explicacions de l'accident del metro. Són, doncs, el conseller d'Infrastructures i el d'Administracions Públiques, Josep Ramon García Anton i Miquel Peralta, que hi compareixeran a petició pròpia.

Indemnitzacions

Mentrestant, el Consell aprova avui mateix les indemnitzacions ja acordades per l'accident del metro. Els diners, els faran arribar els municipis als residents afectats.