Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  06.07.2006  17:03

Voluntaris netejaran dissabte els búnquers de la Vallesa

Men?ame
 

La Coordinadora en Defensa dels Boscos Metropolitans del Túria i el Fòrum per la Memòria del País Valencià organitzen una jornada reivindicativa el proper dissabte 8 de juliol, amb l'objectiu de recuperar el conjunt de trinxeres, túnels i búnquers de la guerra civil que encara es troben al bosc de La Vallesa i l'entorn del riu. Conviden a participar a tots els ciutadans i ciutadanes, entitats i associacions de l'àrea metropolitana.

A les 19 hores, organitzadors i participants es concentraran en la rotonda del centre comercial Colinas de Sant Antoni de Benaixeve, i des d'allí es dirigiran al conjunt de trinxeres que hi ha vora el Plantío i la Canyada, per a fer una neteja d'abocaments i escombraries. La zona de trinxeres, búnquers i túnels del bosc de la Vallesa i altres punts de la ribera del Túria, foren espais on l'exèrcit republicà es va instal·lar durant la guerra civil i formaven part de la línia de defensa secundària, de l'arc defensiu XYZ, que anava des d'Almenara a Santa Creu de Moya.

Es distingeixen almenys tres zones on es localitzen grups de trinxeres, búnquers i túnels excavats, triades per l'exèrcit republicà pel seu caràcter defensiu.

Des de la Coordinadora reclamen a les administracions públiques, especialment a la Direcció general de Patrimoni de la Conselleria de Cultura, una intervenció urgent per a recuperar aquests espais, d'alt valor des del punt de vista històric, patrimonial i educatiu.