Les Aventures de la Rita, la nova col·lecció de novel·les de viatges de la Galera

  • S'inaugura amb dos títols de Raimon Portell

VilaWeb
Redacció
04.07.2006 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’editorial la Galera inaugura una nova col·lecció de novel·les de viatges: les Aventures de la Rita, i la inaugura amb dos títols de Raimon Portell: ‘L’ombra de Venècia’ i ‘Una cançó de Cap Verd’. De disseny innovador i atractiu alhora, la col·lecció presentarà novel·les plenes d’aventures, misteris, secrets i investigacions policíaques, amb fotografies i dibuixos fets pels autors mateixos. (També se’n farà una versió espanyola.)La Rita és l’eix vertebrador d’aquestes dues obres (i de les que seguiran). A ‘Una cançó de Cap Verd’, la Tomé convida la seva amiga Rita a visitar el seu país. Allà totes dues aprofiten un antic relat de família per esbrinar si tot allò que diu és cert o no. Això les fa córrer per uns quants llocs de l’illa, fins que no descobreixen que darrere les cançons tradicionals, hi ha els secrets amagats d’una terra on l’existència no ha estat mai gaire fàcil, precisament.

El segon volum de la col·lecció, ‘L’ombra de Venècia’, situa la protagonista, la Rita, a Venècia, on li roben la bossa mentre fa una fotografia a l’estació. Com que s’adona de qui la hi pren, comença una persecució que, a poc a poc, es va complicant. La Rita es convertirà en la protagonista d’una història que fa recular el lector cinc segles, llavors que Venècia era considerada la gran potència mediterrània i punt d’encontre de la intel·lectualitat d’Occident.

La col·lecció les Aventures de la Rita va adreçada a jovenalla de catorze anys en amunt.


Entrevista a Lara Toro, directora de la Galera

Què pretén la col·lecció?

Que la jovenalla se la passi bé llegint una novel·la d’aventures, i que els faci venir ganes d’anar als llocs on se situa l’acció.

Els llibres són una barreja de llibre de viatges i de novel·la d’aventures.

Cert. Són obres de ficció. La Rita, protagonista de totes les històries, ha d’anar a molts llocs per motius diferents, i a cada un, hi viu una acció concreta. Ara, tant si és a través de la narració com del desenvolupament de l’acció, també podem descriure un viatge.

Quants títols teniu previst de publicar?

Ara n’han sortit dos i l’any que ve en sortiran dos més. La idea és de combinar llocs més accessibles, ni que sigui gràcies a les companyies de baix cost, amb llocs més exòtics. D’aquí ve que els dos primers títols siguin Venècia i Cap Verd. També es combinaran àrees geogràfiques grans amb localitzacions molt concretes. Un dels títols de l’any que ve ens menarà a Londres. L’altre encara no s’ha concretat.

El disseny de la col·lecció és molt atractiu, tipogràficament i il·lustrativament.

El text es tracta com en una novel·la d’aventures, però la plasmació gràfica recorda els llibres de viatges. Per això s’ha triat un format més ample, amb fotografies del lloc, il·lustracions, bitllets d’avió o de museus que atorguen al llibre un caràcter de quadern de viatges. De fet, l’edició gràfica de les fotografies segueix l’ordre de localitzacions que es van esmentant a la narració. També és per això que les fotografies no sols il·lustren el llibre, també hi afegeixen informació, i aquesta és la raó dels peus de foto.

Les capitulars que obren cada capítol s’han triat pensant en l’argument, i d’aquí ve que les de Venècia siguin més barroques que no pas les de Cap Verd.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any