Crítiques al seguiment informatiu que Canal 9 i Ràdio 9 van fer de l’accident al metro

VilaWeb
Redacció
04.07.2006 - 07:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ràdio Televisió Valenciana ha rebut nombroses crítiques pel seguiment informatiu que van fer Canal 9 i Ràdio 9 de l’accident d’ahir al metro. Així, la secció sindical de la UGT a RTVV ha dit que des d’ahir a la tarda s’han rebut centenars de trucades de queixa per la programació de l’ens: critiquen que, en comptes de connexions en directe des del lloc dels fets, hi hagués concursos i telesèries a la programació de la tarda de Canal 9.Ara, la UGT centra les crítiques en la manera com els directius de l’ens van gestionar la situació: el sindicat diu que els mitjans tècnics van arribar molt tard, sobretot tenint en compte l’ampli dispositiu que hi ha València amb motiu de la visita del papa.

D’altra banda, EUPV-Entesa de Gandia ha enviat un comunicat que expressa ‘el rebuig més absolut i la vergonya pel tractament informatiu que la cadena pública Canal 9 ha fet de l’accident de metro de València’. Segons els portaveus del col·lectiu local, aquest tractament ha estat ‘insensible, incomplet i ocultista’. Efectivament, mentre algunes cadenes oferien informació en directe, Canal 9 no parava d’informar a tort i a dret de la visita de Benet XVI.

El coordinador d’EUPV-Entesa de Gandia, Alfons Sànchez, ha explicat que s’havia posat en contacte amb membres del govern municipal per sol·licitar la declaració de tres dies de dol com a ‘mostra de condol i de solidaritat amb les víctimes i amb la ciutat de València’. També ha demanat que s’anul·lessin els actes festius programats per l’Ajuntament de Gandia aquesta setmana, incloent-hi tots els relacionats amb la visita papal.

Enllaços
VilaWeb TV us ofereix l’informatiu de la cadena valenciana Info TV d’ahir al vepre.
Edició: Gandia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any