La xifra de morts en l’accident a la línia 1 del metro de València puja a 41

  • Crítiques pel mal estat de conservació de la línia · El PSPV en va denunciar deficiències fa quinze dies · EU i Bloc exigeixen una investigació sobre les causes

    El govern decreta tres dies de dol · El conseller d'infrastructures compareixerà a Les Corts per a explicar l'accident

VilaWeb
VilaWeb
Telèfons de suport i informació:
900 46 10 46
96 353 96 97
96 353 96 98

DIGUES LA TEVA OPINIÓ:
>Fòrum especial de VilaWeb.

>Testimonis dels lectors als diaris El Mundo i El País.

MAPA DE LA ZONA:

+ ampliat.
Redacció
03.07.2006 - 15:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com que els equips de rescat encara hi treballen, el govern valencià no descarta que puguin trobar-se més morts al metro accidentat. La xifra oficial ha augmentat durant la nit pujant el nombre de morts a 41. Hi ha també una trentena de ferits, dos d’ells en estat crític.
El govern valencià ha fet una reunió d’urgència on ha decretat tres dies de dol, ha creat una comissió de seguiment dels fets i ha anunciat que el conseller d’infrastructures acudirà a Les Corts per a explicar què ha passat.
Segons la informació oficial, l’accident sembla degut a excés de velocitat i a una avaria en una roda del comboi. Recordem que a la línia 1 ja hi va haver un accident l’any passat, amb trenta-quatre ferits, un de gravetat. Aleshores, la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat va dir que no hi havia hagut errors tècnics ni humans i va atribuir-lo a un ‘cúmul de circumstàncies’. Per la seva banda, Esquerra Unida i el Bloc han exigit que s’investiguin les causes exactes de l’accident i els sindicats han denunciat les males condicions de la línia. El president Camps ha dit que demanarà a FGV que les aclareixi ràpidament.El tren ha descarrilat poc després de sortir de l’estació de Jesús (barri de Patraix). La primera trucada per a avisar de l’accident ha estat a les 13.03. Per causa de l’accident s’ha suspès el trànsit ferroviari de València i les autoritats recomanen de no circular-hi amb cotxe. A la seu de la direcció general de trànsit de València, s’hi ha habilitat un centre d’atenció a les famílies dels afectats, i s’han obert un hospital de campanya i espais d’atenció mèdica als carrers de Mora de Rubielos i de Carcaixent. El president Francesc Camps ha suspès l’agenda a Almeria i ha tornat a València per trobar-se amb l’alcaldessa Rita Barberà i el portaveu del Consell, Vicent Rambla. El papa Benet XVI, que aquest cap de setmana ha visitarà la ciutat, ha expressat a l’arquebisbe de València el condol per les víctimes.

Enllaços
Més informació a VilaWeb: Comissions Obreres assegura que la línia 1 era en mal estat
Web de Ferrocarrils de la Generalitat | Mapa de la zona del metro de València on hi ha hagut l’accident.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any