Notícies

Diumenge  02.07.2006  11:02

Atac aeri d'Israel contra l'oficina del primer ministre palestí

El cap de la seguretat interior israeliana diu que el segrest del soldat Gilad Shalit canviarà el mapa de la regió

Men?ame
 

Helicòpters de l'exèrcit israelià han llançat a la matinada un míssil contra l'oficina del primer ministre palestí a Gaza, el líder d'Hamàs Ismaïl Haniyeh. Tot i que no ha causat víctimes, l'atac ha fet augmentar la tensió a la regió des que la setmana passada tres milícies palestines van segrestar el jove soldat israelià Gilad Shalit. L'exèrcit d'Israel justifica l'atac perquè considera l'Autoritat Palestina i Hamàs responsables del segrest del soldat.

En un segon atac aeri sobre el camp de refugiats de Jabaliya, al nord de Gaza, han mort dos militants de la branca armada d'Hamàs.

Tot plegat té lloc quan Egipte intenta trobar una solució a la nova crisi. La proposta d'alliberar el soldat a canvi que Israel aturi les incursions i atacs a Gaza i deixi anar, no immediatament, un grup de presoners palestins, no ha obtingut de moment resposta positiva. El braç armat d'Hamàs, de fet, ha amenaçat de llançar atacs a Israel si continua l'operació 'Pluja d'estiu', mentre que el cap de la seguretat interior israeliana ha afirmat que el segrest del soldat Gilad Shalit canviarà el mapa de la regió.