‘Google pot ser molt complicat per a una persona gran’

  • La periodista Mercè Molist publica 'Ciberavis' per iniciar la gent gran en la xarxa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.06.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mercè Molist, periodista manlleuenca especialitzada en el món digital, acaba de publicar ‘Ciberavis’, un manual per a ‘joves de més de cinquanta anys’ que volen aprendre a navegar per internet, editat per Viena Edicions. Molist parla en aquesta entrevista amb VilaWeb de com la xarxa pot enriquir i facilitar la vida diària de la gent gran, però també de les dificultats que han de superar quan s’hi connecten.On ha investigat la relació que tenen els avis amb la tecnologia?

Principalment m’he basat en gent gran del meu entorn: pares, família…, meus i d’amigues. La Montserrat Font, per exemple, és la mare de la Maria, una amiga de la llista de les Ciberdones; el Salustino Piqueras és el pare de la Mercè Piqueras, una altra amiga. La meva mare, que ha entrat a internet fa molt poc, m’ha ajudat a veure els errors que comet la gent gran i les dificultats que ha de vèncer. Per exemple, a ella, li costa molt de fer servir el ratolí, no coordina…, i aquest és un problema general de la gent gran que es connecta. Allò que un nen petit fa naturalíssimament, a una persona gran, li costa moltíssim.

Entrar a internet té dues fases: la primera, aprendre a fer anar un ordinador, i la segona, ficar-se a internet. Però, si no tens la base, malament. Per això al llibre explico què és un ordinador, com s’engega… Tinc amics que són tècnics informàtics i s’han trobat amb gent que truca al servei tècnic perquè no sap engegar l’ordinador!

Enllaços
Més notícies: VilaWeb Tecnologia i Ciència.
Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Ordinadors i internet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any