Notícies

Divendres  09.06.2006  06:00

L'abstenció, el vot nul i l'estatut

Sánchez Piñol i Enric Borràs opinen en l'especial de VilaWeb del 18-J

Men?ame
 

Hi ha partits parlamentaris que han optat per demanar el sí al nou estatut i n'hi ha que han optat per demanar el no. Tot amb tot, hi ha plataformes, partits i ciutadans que demanen el vot nul. És el cas de l'editor Enric Borràs. És, doncs, una altra opció de vot al referèndum del 18-J, igual que ho és la de l'abstenció, que defensa l'escriptor Albert Sànchez Piñol. Són dues opinions més que s'afegeixen a aquest especial de VilaWeb.

LES PREGUNTES

1. Quin vot demana per a l'estatut i amb quines raons fonamentals el defensa?

2. Aquest estatut és millor o és pitjor que el del 1979?

3. És acceptable la rebaixa d'aquest estatut respecte del que va aprovar el Parlament?

4. Quines conseqüències pot tenir una victòria del sí o del no?


LES RESPOSTES

Albert Sànchez Piñol

1. Si res no canvia, suposo que em quedaré a casa. Els dels no aniran a les urnes barrejant xais blancs i negres. Els del sí encara pitjor. A Itàlia voten tapant-se el nas, i a Catalunya hauran d’anar-hi tapant-se les orelles per no sentir la immensa quantitat d’amenaces, renúncies i bajanades dels partidaris del sí.

2. Quan l’alternativa a ballar amb la més lletja és ballar amb una lletja, jo acostumo a sortir de l’envelat. Fa tres segles que el catalanisme ofereix a l’estat central una alternativa lògica. Potser és hora de pensar en una lògica alternativa.

3. Mai no he sabut respondre preguntes que inclouen la resposta.

4. No sóc profeta i no sé què passarà. Però fins que no m’ofereixin bons arguments continuaré pensant que el millor dels estatuts sempre serà pitjor que no el pitjor dels estats.