Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  06.06.2006  10:45

Antics companys de Puig Antich critiquen el film 'Salvador'

Una nova web recull articles i informació crítica amb l'última pel·lícula de Manuel Huerga

Men?ame
 

Salvador, dirigit per Manuel Huerga, sobre la vida del llibertari Salvador Puig Antich s'estrenarà la pròxima tardor, però les projeccions en festivals europeus han fet que ja n'hagi sorgit una polèmica: ex-membres i simpatitzants del MIL, on militava Puig Antich, critiquen que el film en faci un màrtir antifranquista i que presenti l'arribada de la democràcia com un gran èxit. Aquesta nova web conté informació crítica amb el film de Huerga.

Les veus crítiques amb 'Salvador', on l'actor Daniel Brühl interpreta la figura de Puig Antich, també critiquen que el carceller Jesús Irurre, especialment dur amb els MIL, hi aparegui com un antifranquista (d'aquesta manera el film vol simbolitzar en aquest carceller, funcionari del règim però contrari a aquest, el procés de transició del franquisme a la democràcia).

El procés de revisió del cas

Aquesta polèmica coincideix amb el procés per a la revisió del cas Puig Antich. Recordem que Salvador Puig Antich va ser l'últim executat a garrot vil del règim de Franco, el 2 de març de 1974, acusat d'haver matat al policia Francisco Anguas Barragán. Si el cas es revisés i es canviés la sentència seria la primera vegada que la justícia democràtica refà una sentència de la justícia franquista.