Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  02.06.2006  22:22

(03/06) Nou entitats de la comarca se sumen a la protesta a València a favor d'una moratòria urbanística

Compromís pel Territori aglutina a més de 100 plataformes cíviques que reivindicaran el dissabte el fi de la «política etnocida» del Consell

Men?ame
 

Benissa va ser el nexe d'unió ahir de tots els col·lectius que treballen en les diferents localitats de la comarca per a posar fre al creixement urbanístic desorbitat. El motiu no era un altre que presentar la manifestació que se celebrarà avui dissabte a València i en la que s'exigirà una moratòria urbanística en les comarques valencianes. És una aposta pel futur, és necessari fer canvis en el model econòmic per a diversificar les nostres possibilitats. L'urbanisme que fomenta el govern valencià s'està carregant les possibilitats que podem tindre va manifestar Àngel Ibáñez del Col.lectiu el Runar. Junt amb ell, en la sala de Juntes de l'extensió universitària benissera, van comparéixer Jaume Fullana de la CAPPEV, Francesc Xavier Soler del Casal Jaume I de Benissa, Joan Elies Serer, del Col.lectiu Vall del Pop, Adela Francés de Veïns de Parcent i Bernat Valero del STEPV-Intersindical Valenciana.
Cada un d'ells va animar als ciutadans de la Marina Alta a participar en la manifestació que avui, a partir de les sis de la vesprada, recorrerà els carrers del centre de València. Cal posar fre a la política de terra cremada que practica la Generalitat va assenyalar Joan Elies Serer, del col.lectiu Vall del Pop, per a afegir després que el Consell du a terme una política etnocida amb la llengua, el territori i la cultura despreocupant-se de fomentar les vivendes per a jóvens, l'educació i la sanitat. En termes semblants es va expressar Jaume Fullana, de la CAPPEV, qui va recordar que des de l'entitat que representa i dins de Federació Escola Valenciana han centrat el debat d'enguany en les Trobades precisament pel compromís pel territori i un desenvolupament sostenible.
Tots els membres dels col·lectius que s'han integrat en la macroplataforma van explicar que han evitat l'entrada en la convocatòria dels partits polítics perquè preferixen que la manifestació sorgisca de la societat civil i dels diferents moviments cívics que pretenen parar les urbanitzacions sense control, els camps de golf i centres d'oci desmesurats, l'especulació del sòl i de l'aigua i la destrucció del paisatge i del patrimoni cultural.