Milers de persones es manifesten a València per una moratòria urbanística

  • Més de dues-centes personalitats valencianes hi donen suport

VilaWeb
Redacció
03.06.2006 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de persones (entre vint i vint-i-cinc mil, segons els organitzadors) han ocupat els carrers del centre de València per reclamar una moratòria urbanística. Convocats per la plataforma Compromís pel Territori , la marxa l’ha encapçalat una gran pancarta amb el lema ‘Pel nostre futur, defensem el territori’. Els manifestants, que pertanyen al teixit social, sindical i polític del País Valencià, han marxat en un clima festiu i reivindicatiu alhora.Desenes d’entitats, incloent-hi Esquerra Unida del País Valencià, el Bloc i Esquerra Republicana, a més de dues-centes personalitats destacades de la societat valenciana hi donen suport. Tots reclamen que s’aturi la política urbanística actual del govern.

La manifestació es fa arran dels advertiments de la UE per la política territorial del govern valencià i de les denúncies de corrupció de grans projectes que, a més, afecten negativament el territori.

Tot just el 29 de maig, el president Camps va canviar el conseller de Territori, que fins llavors era Rafael Blasco, i al seu lloc hi va col·locar Esteban González Pons. La mesura però, no indica que canviï la política urbanística del país valencià, perquè es va assegurar que els projectes en marxa continuarien i les conselleries seguirien la mateixa línia d’actuació. A més, els equips de les conselleries no van canviar, i de fet cap dels consellers afectats per la reforma va quedar fora del govern. Blasco, per exemple, va passar a dur la conselleria de Salut.

Enllaços
Llista d’entitats que donen suport a la manifestació de València.
Edicions de VilaWeb: Castelló, El Campello, Dénia i Gandia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any